Liefde kent geen grenzen

Liefde kent geen grenzen

We kennen allemaal de cliché uitspraak: ‘liefde kent geen grenzen’. Maar klopt dit wel? Wanneer je geliefde aan de andere kant van de wereld woont, kan dit de relatie behoorlijk moeilijk maken. Je bent veel tijd en geld kwijt aan het reizen. Het gemis kan ondraaglijk zijn wanneer je niet bij elkaar bent. Je kunt niet altijd belangrijke momenten of gebeurtenissen van de ander bijwonen.

Daarnaast kan fysieke afstand ook leiden tot emotionele afstand. Maar wanneer de liefde sterk genoeg is, kan dit alles overwinnen. Dus ook lange afstandsrelaties kunnen zeker werken. Het vergt alleen wat extra tijd, moeite en werk.

Relatie op afstand

Zit je in een lange afstandsrelatie, dan is goede communicatie extra belangrijk. Wanneer je elkaar maar een aantal keer per jaar ziet, is de tijd dat je niet bij elkaar bent erg belangrijk om goed contact te houden. Gelukkig is dit tegenwoordig niet moeilijk meer, je kunt namelijk appen, bellen of facetimen wanneer je maar wilt. De tijd dat je wel bij elkaar bent, is vaak extra speciaal. Je zult dan nog meer van elkaars aanwezigheid genieten en je neemt elkaar niet snel voor lief.

Het is de ultieme relatietest?

De dingen die je leert van een relatie op afstand, zijn zeker mooi meegenomen voor de toekomst van de relatie. Denk aan dingen als communicatie, vertrouwen en toewijding. Je bouwt samen namelijk een sterke fundering voor de relatie. Je leert goed met elkaar te communiceren, omdat dit enkel via de telefoon kan. Daarnaast moet je elkaar blind kunnen vertrouwen, omdat je niet kunt zien wat de ander doet.

Wanneer je allebei zo toegewijd bent aan een relatie dat je het zelfs op een lange afstand kunt laten werken, weet je dat je allebei 100% toegewijd bent aan de relatie en dat is altijd een fijne gedachte. Als je een lange afstandsrelatie overleeft, dan overleeft jullie liefde alles. Wanneer je echt verliefd hebt of echt van iemand houdt, dan kent liefde geen grenzen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *