Hoe je de eerste tekenen van een slechte relatie herkent

Hoe je de eerste tekenen van een slechte relatie herkent

Je leert iemand kennen via Lexa, gaat op een date en voor je het weet zijn je gedachten gevuld met de gedachte aan de persoon. Het is compleet normaal om op te gaan in het moment en de realiteit een beetje uit het oog te verliezen. Terwijl je nog tegen jezelf gezegd hebt dat je geen roker meer wilde ben je nu aan het daten met iemand die dat wel doet. Door de magie van de eerste dates vervagen grenzen; zo werkt het bij iedereen. Het is niet erg om je eisen wat naar beneden af stellen maar als je niet realistisch bent dan is het moeilijk om objectief naar de relatie te kijken. Voor je het weet ben je in een ongezonde relatie beland doordat. Door vroegtijdig op de waarschuwingstekenen te letten kun je jezelf veel pijn en moeite besparen.

Je krijgt teveel aandacht

In eerste instantie is het waarschijnlijk prettig om veel aandacht van je nieuwe partner te krijgen. Daar zal niemand snel over klagen. Het wordt echter een ander verhaal als je partner alle vrije tijd met je wil doorbrengen zodat je geen tijd meer over hebt voor je eigen dingen. Een partner die je geen seconde met rust kan laten heeft mogelijk een obsessie en kan later jaloers gedrag gaan vertonen. Door je steeds meer op te eisen kan het ertoe leiden dat je minder tijd hebt voor je eigen leven en steeds meer geïsoleerd raakt.

Anderen zeggen dat..

Merk je dat anderen je willen waarschuwen voor je partner zonder het open en bloot tegen je te zeggen? Dat doen ze met een reden. Als je familie en vrienden je adviseren om de relatie te verbreken dan is het tijd om er goed over na te denken waarom zij dit zeggen. Deze mensen om je heen kijken van buitenaf naar de relatie en kunnen een objectief oordeel vellen zoals je dit zelf niet kunt. Vooral als het meerdere personen zijn die je dit vertellen dan is het een duidelijk teken dat er wat aan de hand is.

Het is niet eerlijk

Wat je ook doet, je lijkt het nooit goed te doen. Terwijl je bijvoorbeeld goed je best doet om naast je fulltime baan het huishouden te doen is je nieuwe partner van mening dat het wel wat beter kan. Als dit al vroeg in de relatie gebeurt dan is de kans groot dat het later erger wordt, niet minder.

Op je intuïtie afgaan

Als je je in een slechte relatie begeeft dan weet je dit zelf vaak maar al te goed; je wil het alleen niet geloven. Het is niets om je voor te schamen. Veel mannen en vrouwen hebben een vergelijkbare situatie meegemaakt. Het is soms moeilijk te erkennen. Als je twijfelt over je relatie dan is dit vaak gegrond en is er genoeg reden om de relatie te verbreken. Ga op je intuïtie af en luister naar je onderbuikgevoel om de beslissende keuze te maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *