De eerste afspraak: waar en hoe?

De eerste afspraak: waar en hoe?

Heb je iemand ontmoet met wie het tijdens chatgesprekken in ieder geval klikt? Dan wordt het misschien tijd voor een eerste afspraakje. Waar moet je dat nu doen wat komt erbij kijken?

In het openbaar

Plan dit bij voorkeur in een openbare gelegenheid. Ga wat drinken samen of een hapje eten. Samen naar een concert of voorstelling kan natuurlijk ook. Het is hoe dan ook niet verstandig om direct bij jou of de ander thuis af te spreken. Als de date dan tegenvalt dan wordt het erg lastig om er vroegtijdig een punt achter te zetten. Oké, weglopen uit een restaurant is ook niet leuk voor de ander. Maar dan kun je nadat jullie samen hebben gegeten altijd nog zeggen dat je helaas weg moet omdat er thuis iets dringends is of omdat je ineens erge hoofdpijn hebt.

Opbouw van de date

Het hangt er maar helemaal vanaf wat je wilt met je Tinder date. Ben je uit op een onenightstand of gewoon een gezellig avondje stappen dan kun je direct met iemand afspreken. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen op eerste date. Doe dit wel altijd in een openbare gelegenheid, zoals een café, restaurant of nachtclub. Zo voorkom je dat iemand met verkeerde bedoelingen misbruik van je maakt. Afspreken op een verlaten parkeerplaats of bij iemand thuis is dan ook zeker geen goed idee als je elkaar niet of nauwelijks kent.

Afspreken op afstand

Je loopt natuurlijk altijd het risico dat je via een dating app of website met iemand afspreekt en dat diegene niet komt opdagen. Maar dat heeft niet zozeer te maken met afspreken op afstand. Ook als je met iemand in je directe omgeving afspreekt kan die persoon zich natuurlijk bedenken en niet naar jullie afspraak komen.

Als je met iemand in een andere stad afspreekt is het belangrijk om duidelijk af te stemmen waar jullie elkaar zullen ontmoeten. Telefoonnummers uitwisselen is misschien een optie, maar besef wel dat als je je telefoonnummer geeft je een deel van je privacy weggeeft aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Dat kan een risico zijn.

Hoe verder na de eerste date?

Als de eerste date een succes is dan willen jullie vast niets liever dan snel weer afspreken. Je kunt dit opnieuw op een neutrale plek doen. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen iets leuks gaan doen zoals een dagje naar de dierentuin, een museum of een stad bezoeken. Door wat meer tijd met elkaar door te brengen kunnen jullie elkaar nog beter leren kennen. Wanneer je je date thuis uitnodigt moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Maar wat nu als de date tegenvalt?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *